Ще използваме всички допустими механизми срещу плана Макрон. Това каза министърът

...
Ще използваме всички допустими механизми срещу плана Макрон. Това каза министърът
Коментари Харесай

Желязков: Ще използваме всички механизми срещу плана „Макрон”

Ще използваме всички възможни механизми срещу плана „ Макрон ”. Това сподели министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков в ефира на „ Плюс-Минус. Коментарът след новините. ”.

Министърът съобщи, че поддържа всевъзможни дейности против проекта ”Макрон ”.  „ Всичко, което е в границите на разпоредбите го поддържам, включително и митингите, защото те са форма на изложение на позиция ”, уточни той.

Той напомни, че България заедно  с Полша, Литва и Унгария е излязла с обща декларация срещу  предложенията в пердложените промени в пакета Мобилност от френския президент Еманюел Макрон: " 10 страни са дали своят вот срещу, т.е. може да се каже, че 30% от популацията е застъпено в отрицанието на този общ метод, който обрича значим отрасъл ", добави той.

Желязков уточни, че по времето на Българско председателство не се е позволило тематиката за общия метод да бъде сложена за разглеждане. „ Същевременно в ЕП беше отхвърлено самото предложение. Това сътвори чувството, че тази тематика ще бъде отсрочена за идващия мандат на Комисията поради идните европейски избори. Към оня миг, самото реализиране на болшинството в парламента беше мотив за възторженостти. От друга страна ние ще се опитаме да реализираме същото януари месец. Ние сме изиграли първото полувреме в Съвета с общия метод, който не в наш интерес. На 10 януари има съвещание на транспортната комисия в Брюксел. Наред с това, дружно с Полша, Литва и Унгария изпратихме писма с искане за срещи на 9 януари. Ще имаме срещи с докладчиците по обособените въпроси, включително и с ръководителя на транспортната комисия, с еврокомисаря и ще кажем, че 30% от жителите на Европа ще бъдат наранени ", изясни министърът.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР